пʼятницю, 15 вересня 2023 р.

Г.к.к До дня визволення села Мала Токмачка

    18 вересня в с. Мала Токмачка святкується День села. Саме цього дня 80 років тому наше село було звільнене від нацистських загарбників. Тому щороку похожими вересневими днями вшановуємо пам’ять тих, хто віддав своє життя, ризикував ним, визволяючи наш край від нацистських загарбників 1943 року.

     17, 18 вересня є днями визволення сіл Білогір’я, Новопокровка, Мала Токмачка.

Найдорожче для людини – рідний край! Він починається із батьківського порога, де народилися, звідки пішли у світ, зі стежини до хати, що ніжно стелиться в садочку, з маминої пісні. Для усіх нас найдорожче, найкраще у світі наше рідне село. Тут жили наші діди, прадіди, тут живуть і працюють наші батьки. Тут корінь нашого славного роду українського. Це найрідніше місце на землі. Ми живемо в історії, живемо історією свого краю, свого роду. 





  День села – це важлива і хвилююча подія для кожного сільського жителя. Це не просто свято, це свідчення єдності та самоорганізованості. Таке свято дає громаді надію на краще життя і спонукає людей вірити в себе і свої можливості. Тож не забувайте історію нашого села, шануйте звичаї та традиції, бережіть пам’ять у серцях…



Немає коментарів:

Дописати коментар