четвер, 21 вересня 2023 р.

Міжнародний день миру

 


Мир – це ставлення людей, їхні стосунки між собою

У сучасному світі мир – це найбільша цінність та мрія. Адже  нестабільність, страх  – не просто лякають та знищують, а й не дають можливості розвиватися країнам, державам, народам…
Саме тому  існує цей день – Міжнародний день миру. Генеральна Асамблея ООН прийняла постанову, за якою з 2002 року святкування «Міжнародного дня миру» має проходити кожен рік в одну і ту ж дату – 21 вересня.
У цей день ООН закликає всі країни зупинити військові дії і хоча б на 24 години припинити проливати кров. Тільки мирні переговори та вирішення наявних проблем шляхом діалогу і компромісних рішень можуть дати дійсно відчутні результати і користь для всього людства.




Із давніх-давен символом миру вважався голуб.
У країнах Сходу цей птах – священний, добрий вісник богів. Існує легенда про те, як голубки богині кохання Венери звили кубло в шоломі бога війни Марса. У свою чергу, Марс, щоб не руйнувати пташину оселю, відмовився від військових дій, які могли б принести великі людські втрати.
Найбільшу популярність вислів «голуб миру» отримав після закінчення Другої світової війни. Необхідно було створити емблему, завдяки якій слово «мир» стане зрозумілим кожній людині на планеті. За допомогою звернулися до геніального іспанця, великого Пабло Пікассо. Емблема була намальована: це був білий голуб, який ніс у дзьобі оливкова гілку
. Голуб – прагнення до польоту, свободи, миру. Білий колір – символ чистоти, радості. Оливкова гілка – символ перемоги, миру та примирення.


Виготов разом з батьками символ миру. Хай пташка оберігає вашу оселю і несе мир в нашу країну!













Немає коментарів:

Дописати коментар